Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Василена Радева разказа за новата постановката "Великият момент на господин Кьоних"

Всеки човек има такъв момент, в който възгледите и принципите му се преобръщат. Много често тези моменти са предизвикани от трагичен инцидент, в който се раждаш отново и преосмисляш собственото си съществуване, но този момент може да бъде и страхотна  еуфория.


Това каза за "Хоризонт“ в предаването "12+3“ режисьорът Василена Радева по повод предстоящата премиера на постановката "Великият момент на господин Кьоних" от Ян Нойман:

Тази пиеса на пръв поглед е съвсем обикновена, пиеса за обикновения човек, но всъщност тя е многопластова. В нея времето играе много важна роля – времето като космическо, вселенско време, като социално време и като личното време на един човек. Тези времена се преплитат и създават много интересен и напрегнат момент, който е и великият момент на г-н Кьоних.

Пиесата кара зрителя да се замисли за екзистенциалния смисъл на човешкото съществуване, обясни Радева:

Това е пиеса, в която се виждат 5 минути от мислите на един човек. Това е една философски говореща пиеса, но, в същото време, тя няма претенцията да бъде сложна и остроумна. Това просто се получава заради начина, по който е написана. Всичко се обединява в една тема – какво е човекът и какъв е смисълът на неговия живот.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна