Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Владо Йончев: Представянето на кандидатурата на Соломон Паси за кмет на София от РБ е абсурдна

Снимка: БГНЕС

Представянето на кандидатурата на Соломон Паси за кмет на София от страна на вицепремиера Меглена Кунева като кандидат на Реформаторския блок е нелогичен ход. Кандидатурата беше абсурдна, а подкрепата на лидера на ДПС за нея представлява добре отигран ход. Това коментира в предаването „Нещо повече“ журналистът от новинарския сайт „OFFNews” Владо Йончев и допълни:

Важно е не кандидатът да бъде свестен сам по себе си, а да бъде избираем, не да участва като една боксова круша, да вземе 3-4% и да се изложи. Това е некоректно към самите избиратели. Срещу силната кандидатура на настоящия кмет Йорданка Фандъкова трябва от „реформаторското пространство“ да извадят толкова силна кандидатура. Аз не съм видял такава кандидатура, въпреки че дясното много пъти, когато е изглеждало безнадеждно, е вадило силни кандидатури. Ако се намери човек, който има шанс да победи Фандъкова, с нейните 60% рейтинг, няма да има значение кой го е предложил.


Според него никакво сътрудничество между ДПС и РБ не може да се получи, но с подкрепата на Лютви Местан за кандидатурата на Соломон Паси е постигнат добър медиен ефект. По този начин се измества фокусът от коментарите за скритата коалиция между ГЕРБ и ДПС и се е заговорило за явната коалиция с РБ.


Целия коментар чуйте в звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени