Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спечелете билети за „Аида“ в НДК

Снимка: Виктор Викторов


Русенската опера, която спечели наградата на българската публика „Ансамбъл на годината“ в националната анкета „Музикант на годината“ 2014, ще гостува с „Аида“ на Верди в зала 1 на Националния дворец на културата – на 27-и май от 19 часа.

Спектакълът е част от програмата на ХХ юбилеен "Салон на изкуствата", а зрелищното представление ще поднесе много изненади на публиката. В него ще участва жива камила, която ще носи благовония, мим ще прави огнени кълба, балерина ще се превъплъти в образа на змия, а атмосферата на Древен Египет ще бъде пресъздадена чрез африкански танци. Режисьор е Огнян Драганов, сценографията е дело на Салваторе Русо.

Латвийката Алиса Зиновиева ще се превъплъти в ролята на Аида, аржентинският тенор Даниел Муньос ще гледаме като Радамес, а италианският баритон Марцио Джоси ще бъде Амонасро. Това са популярни имена, пеещи в някои от най-големите оперни театри в света, включително и в театъра, който се приема за най-голям – Миланската Скала, каза директорът на Русенската опера маестро Найден Тодоров.

В звуковия файл чуйте споделеното от маестро Тодоров за предстоящия спектакъл и за наградата „Ансамбъл на годината“.

Българското национално радио Ви дава шанс да бъдете сред публиката на спектакъла на операта „Аида“ с билети – подарък от предаването на програма „Хоризонт“ за музикално-сценични изкуства „Каста дива“. Можете да заявите Вашето желание за участие в томболата до 20-и май на електронната поща: castadiva@bnr.bg Жребият ще бъде изтеглен в предаването „Каста дива“ на 24-ти май /20-22 часа/. Пожелаваме Ви късмет!


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна