Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Агенцията по храните в Пловдив е с нов директор

| обновено на 26.05.15 в 13:02

Д-р Камен Янков е новият директор на Агенцията по безопасност на храните в Пловдив. Информацията потвърди неговият предшественик д-р Николай Петков, който временно заемаше длъжността.

Междувременно, днес депутатът от ГЕРБ Методи Андреев изрази мнение, че в Агенцията по безопасност на храните действа организирана престъпна група и отстраненият директор Пламен Моллов не е упражнявал сам натиска върху производители. Парламентарната комисия за борба с корупцията вероятно ще сезира главния прокурор, каза Андреев. 

Той разкри, че в последните дни са му се обадили и други засегнати, които също искат да огласят информация за такива схеми, които са ги карали да изпълняват и те не са били съгласни. 

Днес представители на хранителния бранш разговарят с новия директор на Агенцията по безопасност на храните Дамян Илиев. Той замени на поста Пламен Моллов, отстранен заради сигнали за корупция.

В интервю за Радио Пловдив Методи Андреев заяви, че корупцията в тези структури е от години, и не е започнала с Пламен Моллов. Според него  той е бил назначен на поста от лобита на ДПС по време на последната тройна коалиция. Андреев подчерта, че този вид корупционни модели са част от политическата корупция, и така се набират пари за изборите.

Андреев съобщи още, че сигналите за корупция срещу служители на областната дирекция на БАБХ в Пловдив са подавани в неговата приемна на народен представител от ГЕРБ и, че те са от собственици на малки цехове, и малки агрообекти в областта.

Той очаква още уволнения както в БАБХ, така и в областната структура на агенцията в Пловдив.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна