Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

За тока и неговите надзорници

Според Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ), Националната енергийна компания (НЕК), където доходите на началниците са с много пъти над средните за страната, е надплатила на т.нар. американски компании 65 мл.лв. повече. За сметка на това пък ние българите купуваме от тези компании ток, с пъти по скъп от другия. Така е по договори, подписани от министри и техните наставници, за които те не са, според съдебната ни система, никак виновни.
Пътьом стана ясно, че ВЕЦ-овете, които бяха построени от хората близо до властта, ако ли не направо в нея, са надписали инвестиционни разходи за над 100 млн. лв. От тях също изкупуваме задължително ток на пъти по високи цени по договори, подписани пак от невинни, според магистратите, министри и техните наставници.
Всичко това става под зоркия надзор на НЕК, КЕВР и още многобройни контролни органи. С големи заплати и с невидяни и в по-белите страни бонуси, привилегии и премии. Значи зорките чиновници или са престъпно нехайни или са в корупционни схеми. И в двата случая са за прокурорска намеса. Но на практика не са. И това плащаме всички ние. С парите за тока.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна