300 секунди

Актуална тема на деня
Всеки делничен ден след Новините в 12.00 часа

Публикации

In Memoriam

В петък, 21 септември 2018 г. на 64 години в дома си почина нашият скъп колега Георги Василски. Болестта дълго време не успяваше да го сломи физически, но все пак успя да ни го отнеме и да изпрати завинаги веселата му душа в небесните селения. Съдбата..

обновено на 22.09.18 в 10:17
Сграда от комплекса „Царските конюшни“ в София

„За“ и „против“ националното ни културно наследство

Горялата сграда от комплекса „Царските конюшни“ в идеалния център на София ще бъде възстановена в оригиналния ѝ вид, а комплексът ще получи предварителен статут на паметник на културата. През септември пришпорените, както се разбра от премиера вчера,..

публикувано на 31.07.18 в 12:40
Жан-Клод Юнкер (вляво) и Доналд Тръмп.

За победата на победените

И днес продължава бодрото доволство от срещата Юнкер-Тръмп от миналата седмица. Особено активни са германските системни политици, чийто рейтинг се срина в последната година. Но и не само там се твърди, че Евросъюзът е победил Америка. Донякъде приемливо..

публикувано на 30.07.18 в 12:35

За вечността на динамиката като законотворчество

Дейността на българските законотворци приближи водевила. След пъргавото гласуване, едновременно на първо и второ четене на промени в закона за лова, министър ги отмени. Което говори и за нивото на Парламента в една конституционно парламентарна държава и за..

публикувано на 26.07.18 в 12:25

За няколко автомобила повече

Висшият съдебен съвет ще си купува коли с кожен салон в бежов цвят. Според медиите. Става въпрос за 13 автомобила. Досега съдебните началници се возят в коли малко над 5 години. Но може би не всички имат система срещу потегляне по наклон и сензор за дъжд...

публикувано на 25.07.18 в 12:25

Между търговията и здравето

При наличието на няколко алтернативи за лечение със скъпо струващи лекарства задължително ще се избира най-евтиното, ако е със същата ефикасност. Това предлага новият управител на Националната здравноосигурителна каса Дечо Дечев. Пред журналисти, след..

публикувано на 24.07.18 в 12:25

За два, засега, закона повече

Парламентът ударно прие на първо четене промени в Закона за обществения ред при провеждането на спортни мероприятия срещу спортното хулиганство. „За“ гласуваха 99 души, 50 се въздържаха. Другите липсваха. Накрая вносителят заяви, че в момента се работи по..

публикувано на 23.07.18 в 12:25

За свободата като оазис на 111 000 кв. км

Последните събития и то не само в политическите висини доказват, че родината е оазисът на свободата. Всяко друго мнение е българофобия. От най-високо място най-високите институции се замерват с цифри, изчисления и тридневни срокове. Част от лексиката в..

публикувано на 20.07.18 в 12:25

За чумната политика като научност

Чумата в Странджа завъртя голямото колело на държавната машина и оттам очаквано изпаднаха няколко дребни шайби. За спокойствие на по-големите,  радост на протестиращите и медийна храна на зрителите. Част от мотивите на уволненията са и неразбории в..

публикувано на 19.07.18 в 12:35