300 секунди

Актуална тема на деня
Всеки делничен ден след Новините в 12.00 часа

Публикации

Камери и над 10 000 квестора следят за малолетни и наскоро навършили пълнолетие

За матурата като зрелостност

Днес у нас се провежда мащабна спецоперация. Така беше и на двайсет и първи. Тя не е свързана нито с идването на умни чиновници от Брюксел или на държавни глави от Евросъюза и околностите му. Това са матурите. Над 10 000 квестора следят за малолетни и..

публикувано на 23.05.18 в 12:30
Кадър от Аушвиц

Е, чак пък толкова!

Вчера в Мюнхен задържаха развилнял се 25-годишен българин. Всъщност, срещу него се насочило вниманието, когато той откраднал чипс от едно магазинче . „Ей, голяма работа!", ще кажете. Ми, да!   Ама на хората не им е приятно да ги правят на глупаци и..

публикувано на 22.05.18 в 12:25

За още едни частични местни кметски избори

Снощи приключи първият тур от частичните местни избори в две общини и осем кметства. Ето някои причини за този вот. Единият от досегашните кметове е осъден за отвличане, побой и палеж на автомобил. Друг за неправомерно изразходване на бюджетни средства...

публикувано на 21.05.18 в 12:20
Схемата е до болка позната и започва с обаждане по стационарния телефон

Между екшъна и новините… изберете сами

Омръзна ми, но се налага пак да повдигна темата. Полицията в Шумен издирва телефонен измамник, който взел 45 хил. лв. от 80-годишна жена. Схемата е позната и започва с телефонно обаждане по стационарния телефон. Обаждащият се представя  за  полицай и..

публикувано на 18.05.18 в 12:25

За мълчанието и игрите на щастието

Измина седмица, откакто две деца стърчаха на пистата на Националния ни стадион, нашарени със свастики и обидни за полицията надписи. След медиен натиск, от тях се заинтересува само Държавната агенция за закрила на детето. Нито съдебните органи, нито..

публикувано на 17.05.18 в 12:26
Акция срещу проекта за изграждане на инсталация за изгаряне на отпадъци в ТЕЦ-София от... 2016 г.

За някакви си триста милиона общински лева

Столичните избраници навлязоха в нов дискусионен цикъл. Цената му е 67 млн. евро заем, с който общината да дофинансира изграждането на технология за изгаряне на боклука. Инсталацията струва още сто милиона отгоре. Те ще дойдат по програмата „Околна среда”...

публикувано на 16.05.18 в 11:43
И това лято най-проблемни за крайбрежието щели да останат къмпингуващите

Ах, морето!

И това лято за крайбрежието щели да останат най-проблемни къмпингуващите. Този извод са направили на срещата си министрите на туризма Николина Ангелкова, на екологията- Нено Димов, вицепремиерът Валери Симеонов и представители на туристическия бизнес,..

публикувано на 15.05.18 в 12:26

За новото здраве на здравната каса

Още със създаването си здравната реформа се самозаяви като една от касичките на прехода. С конституирането на единствена, реално държавно ръководена и електорално пълнена здравно-осигурителна каса, пътековите грижи за пациентите, аптекарската собственост,..

публикувано на 14.05.18 в 12:25
Фрагмент от корицата на книгата „Човекът зад чудовището“, предлагана на фестивала на детската книга

Когато няма да има кой да говори

Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) ще извърши проверка на двете деца, които необезпокоявани от никого на пистата по време на футболния финал между "Славия" и "Левски", демонстрираха по необикновен начин радостта си от мача. От агенцията..

публикувано на 11.05.18 в 12:25

За енергетиката и щедростта на държавата

По днешни данни най-евтината цена на едро на електроенергията в Евросъюза е в Скандинавия. Около 30 евро на мегаватчас. После идва Германия, след нея Прибалтика, където основно внасят. Ние, българите, плащаме с десетина евро повече, отколкото в Дания,..

публикувано на 10.05.18 в 12:30