Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Когато няма да има кой да говори

БНР Новини
Фрагмент от корицата на книгата „Човекът зад чудовището“, предлагана на фестивала на детската книга

Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) ще извърши проверка на двете деца, които необезпокоявани от никого на пистата по време на футболния финал между "Славия" и "Левски", демонстрираха по необикновен начин радостта си от мача. От агенцията посочват, че ще сигнализират Българския футболен съюз и полицията. От организацията ще проверяват как децата са били допуснати в този вид на пистата по време на мача и дали са били придружавани от родители.
Двете момченца, чиито снимки бяха разпространени в медиите и социалните мрежи са на видима възраст под десет години, голи са до кръста, а по телата са изписани знакови надписи за агитката на „Левски“. Ще добавя, че върху гърдите на едното момче може да се види нарисувана свастика, а другото е уловено в момент, в който е вдигнало ръката си в нацистки поздрав.
Почти по същото време в Сливен по време на 20-ия национален фестивал на детската книга, който бе проведен под патронажа на председателя на НС Цвета Караянчева, на щандовете на едно от издателствата, наред с детските издания се предлагаше и книгата „Човекът зад чудовището“, разказваща за живота на Адолф Хитлер.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Андрей Янкулов

Лица на висши държавни длъжности не би следвало да завеждат "дела шамари" срещу журналисти

Поредното "дело шамар" (SLAPP)* срещу журналисти – защо точно сега външният министър Калин Стоянов заведе граждански иск за клевета на стойност 65 000 лева срещу журналистите от BIRD.bg Атанас Чобанов  и Димитър Стоянов , по какво си приличат " делата шамари" със заплахите срещу магистрати и защо има постоянен двоен стандарт в прокуратурата  –..

публикувано на 20.04.24 в 08:45
Христофор Караджов

Христофор Караджов: Войните на Русия с Украйна и Иран с Израел са прокси войни

Израел и Иран в центъра на вниманието на света днес. Изместиха ли събитията в Близкия изток Украйна? Каква е връзката между САЩ, Русия и войната в Украйна с конфликта между Иран и Израел, коментира в "Мрежата" по програма "Христо Ботев" Христофор Караджов , преподавател по журналистика в Калифорнийския университет.   Връзката между Иран – Израел..

публикувано на 19.04.24 в 18:10

Маргарита Шурупова: Голям срам е, че не успяхме да спрем Путин навреме

Проектът "Очевидците на 24 февруари"  навършва две години през тази седмица.  Негов автор е руската журналистка Маргарита Шурупова , която избяга от Русия в България два месеца след началото на войната в Украйна, 2022. Тогава Маргарита започва да прави интервюта с руски и украински бежанци ,  пръснати из цяла Европа и САЩ. До този момент е..

публикувано на 19.04.24 в 16:00
Димитър Главчев и Румен Радев

Възможна ли е конституционна криза?

В рубриката на предаването "Законът и Темида" "Съвети на адвоката" д-р Орлин Колев, експерт по конституционно право, преподавател в ЮФ на СУ "Св. Кл. Охридски", член на Комисията за защита от дискриминация и дългогодишен консултант на предаването, отговаря на слушателски въпроси в предаването "Законът и Темида". Георги Слатински от София: Ако..

публикувано на 19.04.24 в 15:00

Как хора със зрителни нарушения могат да създават комикси?

В утрешния 20 април и вдругиден в Националното читалище на слепите "Луй Брайл 1928" ще се проведе творческа работилница, която обещава да събере зрящи и незрящи в интерактивна игра за създаване на комикси . Идеята зад събитието е да се изгради връзка между различни хора и да се предостави възможност за творческо изразяване. Проектът, наречен "Социално..

обновено на 19.04.24 в 14:21