300 секунди

Актуална тема на деня
Всеки делничен ден след Новините в 12.00 часа

Публикации

Една седмица като година

Общоевропейска акция срещу шофирането след употреба на алкохол и наркотици започна този понеделник и ще продължи до края на седмицата, съобщиха от пътната полиция. В България при спирането на водачите ще се проверява също дали те имат задължителната..

публикувано на 06.06.18 в 12:30

Сезонът е открит! Welcome

Стана известно, че през юни новият закон за шума ще бъде приет. Преди това да се случи камерите и микрофоните уловиха първата проверка за този летен сезон на вицепремиерът Валери Симеонов из черноморския ни култов курорт Слънчев бряг, в следствие на..

публикувано на 05.06.18 в 12:30

Етикетът за качество и неговата доброволност

Голяма част от организирания български туризъм живее от международното положение. Тероризъм и политическа нестабилност в Турция, Египет и Магреба като цяло, затягане на реда, цените и мерките срещу малокултурието в Гърция, региона и неговите околности. И..

публикувано на 04.06.18 в 12:30
През март 40 човека от полет от Париж минаха безпрепятствено и без гранична проверка на софийското летище и влязоха в България. Причината е в неспазване на правилата и небрежност, обаче не било умишлено

Вместо разграден двор

Все се канех да попитам какво стана с онзи случай от края на март, когато над 40 души от полет от Париж до София минаха безпрепятствено и без гранична проверка на софийското летище и влязоха в България. Спомням си даже, че имаше различни вариации..

публикувано на 01.06.18 в 12:20
Жалко е, когато фалшивите новини станат част от държавната политика

За едно бутафорно възкресeние

Жалко е, когато фалшивите новини станат част от държавната политика. Нравственото дъно се стига, когато държавата се хвали с това. Вчера украинците убиха театрално и възкресиха пресконферанционно измислен журналист. Бил в Чечня – половината руски наборници..

публикувано на 31.05.18 в 12:35

За още едни задължителни стандарти

Земеделското министерство подготвя задължителни стандарти за основните храни. Самата словесна конфигурация е малко странна, защото излиза, че досега и сега сме се хранили по рецептурната, разбирай печалбарска милост на производителите и двойния натиск по..

публикувано на 30.05.18 в 12:20
Така изглежда днес театър

За ползата от лотариите и за още нещо…

Чудех се как да започна една стара и болна за мен тема. На помощ ми дойде френското министерство на културата, което е избрало 18 емблематични обекта  в страната си, които да бъдат подпомогнати с предимство от нова лотария, организирана с единствената цел..

публикувано на 29.05.18 в 12:25
Като се лимитира законово броят на недоволните, ще се даде още по-широк фронт на възможностите да печелят

Още веднъж за кранчето „обществена поръчка“

За десети път през последните две години българските законодатели работят по промени в Закона за обществените поръчки. Този път целта е да се намали броят на юридическите лица, които имат право да обжалват. Логично на пръв поглед след опити за блокиране,..

публикувано на 28.05.18 в 12:25
Готвят се поредните проекти за промяна в закона за туризма

За контролирания туризъм и светлото му бъдеще

Поредните проекти за промяна в Закона за туризма, внесени от съответното министерство, предвиждат да се създаде специално звено, което да следи за качеството. В момента за това следят поне дузина органи – и здравни, и финансови, и полицейски, и..

публикувано на 25.05.18 в 12:25
Дворецът на кирилицата в Плиска

Още малко за празника

Светите братя създават писменост по поръка на великоморавския княз Ростислав. Личната му цел е да запази поданиците си от латинизиране, т.е. да запази престола и династията. Българите, като народ и държавност, нямаме никакъв принос към началото на това..

публикувано на 24.05.18 в 12:25