300 секунди

Актуална тема на деня
Всеки делничен ден след Новините в 12.00 часа

Публикации

Росица Димитрова

За една бързо приета оставка

И днес стана ясно, че една от основните дейности на Министерството на труда и социалната политика е подаването на оставки. Този път там се изяви зам. министърката Росица Димитрова. Молбата ѝ беше уважена. Доднешният висш държавен служител стана особено..

публикувано на 20.06.18 в 12:25

Корупция дебне отвсякъде

Преди две години 22-годишният тогава Тодор Танковски става най-младият кмет в Пловдивска област. Тогава той е студент последна година в Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство в Пловдив, специалност „Българска народна..

публикувано на 19.06.18 в 12:30

За една добре губеща общинска икономика

Общинските компании в София са на загуба от над 30 млн. лв. И то без болниците и поликлиниките. В тези цифри е дейността на 19 фирми. С добре платени бордове, в които по правило участват партийни лидери, не успели да се доредят до депутатски листи или до..

публикувано на 18.06.18 в 12:30

За наречията в българския език и за още нещо

Парламентът отхвърли мониторинговия доклад за 2017 г. на правителството по Националната стратегия за интегриране на ромите. В отсъствие на вицепремиера Валери Симеонов, чийто ресор е интеграцията. Три часа избраниците на народа са водили спорове около..

публикувано на 15.06.18 в 12:30

За парите на винаги виновните

В началото на идния месец американските ТЕЦ-ове в района на Марица-изток обещават да обявят какви компенсации ще искат от държавата, ако прекратят предсрочно договорите си и излязат на свободния пазар. В момента ние получаваме този ток за около 75 евро за..

публикувано на 14.06.18 в 12:30

За един европакет и страстите български

Страстите около т. нар. пакет за мобилност са предопределени да са дълги и горещи. Не само заради съдбата на над 50 000 шофьори, които карат в чужбина като български служители. Пакетът за мобилност даде възможност на българските евродепутати да напомнят, че..

публикувано на 13.06.18 в 12:35

Мечта за социална държава

На всички сигурно е известно вече, че министър-председателят Бойко Борисов е приел вчера след обяд оставката на министъра на труда и социалната политика Бисер Петков. Получило се е две в едно – подадена и веднага приета оставка. В разговор с премиера..

публикувано на 12.06.18 в 12:30

За безизходицата да си иновативен

На север от Дунав политическата иновативност е безкрайна. След като за по-малко от половин управленски мандат доминиращите социалдемократи на два пъти свалиха собственото си правителство, снощи организираха митинг в собствена подкрепа. Надсловът е:..

публикувано на 11.06.18 в 12:30

За поредната класация след осъзнато подадена информация

Според последния отчет на Европейската служба за борба с измамите България е на трето място по разкрити, да го наречем по-щадящо, несъответствия. Звеното разследва законовото изразходване на евросредствата. Пред нас са Румъния и Унгария. Проверките..

публикувано на 08.06.18 в 12:30

За някои закони и техните специални възможности

Един от ежедневно потвърждаваните факти у нас е, че законът е врата в полето. Интересното е, когато вратите са повече. Този казус се решава тези дни на нива министерства и вицепремиерства. Според Закона за устройство на териториите, един преместваем..

публикувано на 07.06.18 в 12:30