300 секунди

Актуална тема на деня
Всеки делничен ден след Новините в 12.00 часа

Публикации

20 измръзнали щъркели, приютени на топло в гаража на община Дулово.

В името на емпатията

Позволете ми и аз да каже нещо по повод обгрижените щъркели и добрите хора. На първо място, разбира се, дълбок поклон, само заради мисълта, че можеш да помогнеш, успокоиш, стоплиш животинка, която е в беда. Поклон и заради това, че мисълта се..

публикувано на 22.03.18 в 12:40

За демонтажа на един недовършен газопровод

Според последна информация от руски източници, „Газпром” започва демонтиране на тръби и замразяване строежи на компресорни и измервателни станции на част от газопровода „Турски поток”. Става въпрос за т. нар. "втора тръба", която щеше да осигурява..

публикувано на 21.03.18 в 12:35

За електричеството като спяща необходимост

Една от днешните предпоставки за възможното повишаване цената на тока от 1 юли е повишаването обема на енергийните мощности, на които се плаща, за да влизат в режим на работа само при т.нар. аварийни ситуации. Това в енергийния речник се нарича..

публикувано на 20.03.18 в 12:35

Здравето като вечно разследвана пътека

Здравният министър заяви, че болница „Пирогов“ трябва да бъде преструктурирана. Тя е една от седемте, които в момента шумно разследва прокуратурата. Всички те, според министерството им, са на ръба на фалита. Един от въпросите е, защо отново се..

публикувано на 19.03.18 в 12:30
България има най-много зъболекари на глава от населението за ЕС

Кредит за дентално лечение или

Денталните специалисти в България били над средното ниво за Европейския съюз като брой на глава от населението, но същевременно в някои области на страната имало недостиг на зъболекари и особено в малките населени места. В София и Пловдив практиките..

публикувано на 16.03.18 в 12:50
Какво щеше да остане от Сердика, ако преди 2 хил. години бяха строили мандатно

Историята като мандат за петнайсетина милиона

Разпаднаха се 15 милиона от поредната гордост на София. Толкова струва ремонтът на остатъци от стара Сердика, между Министерския съвет, Президентството и Народното събрание. Според поръчителя и наблюдателя на миналогодишното строителство, Министерството на..

публикувано на 15.03.18 в 12:34

„Казаха по радиото…“

Едва четири на сто от българите заявяват, че вярват на вестниците безрезервно (10 на сто е средното доверие в ЕС). Близо половината българи (41 на сто) заявяват, че напълно не вярват на този източник на информация, а 43 на сто имат известно доверие (63 на..

публикувано на 14.03.18 в 12:35
Всички са прави, освен потърпевшите. Те са обезправени в правото си на достоен живот и сигурност.

За охраната на охраняваните

Вълненията около искането на Главния прокурор до Конституционния съд относно някои разпоредби от Закона за частната охранителна дейност очаквано ескалират. Ето няколко гледни точки. Нарушава се Конституцията – там е записано, че осигуряването на обществения..

публикувано на 13.03.18 в 12:45
Едва 2-3% от докладваните от НАП случаи стигат до съд

За ДДС в цялата му строгост

За последните двайсет години от държавния бюджет са източени над 25 млд. лв. Схемата е данъчни измами. Данните са на официалната статистика. Само 2-3% от докладваните от НАП случаи стигат до съда. Там възмездието е впечатляващо. Например тези дни,..

публикувано на 12.03.18 в 12:40

За преписването като професура поне

Парламентарната комисия по образование и наука прие на второ четене промени в Закона за развитие на академичния състав. Иначе казано, вече ще има санкции за плагиатство и използване на манипулирани данни, както и при конфликт на интереси при присъждане на..

публикувано на 09.03.18 в 12:30