Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

TearAir 2015 идва още от 2 септември в Пловдив

сн.www.plovdiv.utre.bg

TheatAir 2015 ще се открие в първата седмица на септември в Пловдив. Фестивалният модул е към международния куклено - театрален фестивал „Двама са малко – трима са много”. 

Времето за танци, музика и театър на открито е от 3-6 септември 2015 г. Директорът на Кукления театър Виктор Бойчев разказа, че пловдивчани ще бъдат свидетели на една изключително вълшебна програма със странни и разнопосочни представления. Ще има анимация на кукли и хвърчила на трупата Кал у Канто от Испания на 4 септември.

За първи път у нас и в Европа наша българска трупа -театър "Слон" прави театър на вода. Това ще се случи в езерото с мечката в Градската градина на 3 и 5 септември.

Огненото шоу ще бъде на 5 и 6 септември - това е Тeатъра на огъня и сенките Fireter. 

Сред акцентите в съпътстващата програма е премиерата на спектакъла "Децата на Хамелн" на режисьора Сергей Столяров (Държавен куклен театър - Пловдив). Той е гостувал тук преди 10 години.

За човешкия живот като повторение на едно и също действие - спираловидно и предвидимо - е постановката на Веселка Кунчева "Аз, Сизиф" ("Пъпетс Лаб" и Държавен куклен театър - Пловдив).

Режисьорът Стоян Ангелов посреща малчуганите на "Чук и Пук" - весел образователен спектакъл, с помощта на който ще открият важни тайни за зъбките.

 Интервюто с Виктор Бойчев може да чуете в прикачения звуков файл. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени