Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Каста дива” гостува на „Моцартовите празници” в Правец




През летния сезон много музикални фестивали у нас и по света примамват меломаните с най-различни предложения за културен туризъм. И всеки хубав фестивал носи своя неповторим облик – музикален характер, историческа забележителност или прекрасни природни дадености.


Летният фестивал в Правец ще ви пренесе в епохата на Волфганг Амадеус Моцарт с оперна и симфонична музика на гениалния композитор, с камерен концерт и детски спектакъл. И ще ви накара да се почувствате като модерен вариант на аристократичната публика от онова време. Какво означава това и как се постига – чуйте в първия звуков файл в репортаж и интервю с председателя на фестивалното сдружение в Правец г-н Лъчезар Тодоров, както и документални записи от първите две фестивални вечери.


Вторият звуков файл ще ви разкаже за френските програми в пъстрия букет от фестивални събития – за красивия следобеден камерен концерт-спектакъл на режисьора Христо Симеонов по повод 175-годишнината от рождението на създателя на импресионизма Клод Моне и за среднощния моноспектакъл на блестящата млада актриса Мария Елена Инфантино „От Пиаф до мамбо италиано“ по повод 100-годишнината от рождението на майсторката на шансона Едит Пиаф.


В третия звуков файл предаването за музикално-сценични изкуства и културен туризъм "Каста дива" чества 70-годишнината на голямата българска оперна певица и артистичен директор на „Моцартовите празници” в Правец Христина Ангелакова.

Приятно слушане!


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна