Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Роджър Федерер надигра Новак Джокович за седмата си титла в Синсинати

Федерер-Джокович
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Швейцарецът Роджър Федерер отново показа, че знае кога и как да играе на най-високо ниво, и снощи имаше пълно основание да вдигне палеца си със знака на успеха след спечелената седма титла в Синсинати. Федерер спечели безпрецедентния седми трофей в този турнир, побеждавайки Новак Джокович (Сърбия) със 7:6 (1), 6:3.

Джокович се стремеше към първа титла тук, но ще трябва да почака поне още една година. Триумф в този турнир щеше да го превърне в първия състезател, който има титла във всеки един от 9-те "Мастърс"-а. Федерер беше по-активният от самото начало на мача и търсеше победата, но се стигна до тайбрек. Джокович взимаше спокойно своите подавания, като атакуваше на мрежата, но пък в нито една възможност нямаше как да пробие сервиса на противника си. Така се стигна до тайбрека, в който волетата на швейцареца бяха безмилостни и той смаза съперника със 7:1.

Швейцарският Маестро, който в целия турнир не беше допуснал нито един пробив, и във втория сет продължи да бъде доминиращ. Джокович допусна ранен пробив, а след това при 2:4 спечели подаването си, но в последния гейм надмощието на швейцареца беше ясно изразено- гейм на нула и победа за историята.

Така турнирът в Синсинати се нарежда до този в Дубай, където Роджър е печелил също седем пъти. Седем титли той има и от "Уимбълдън", а осем от другия му любим турнир - в Хале (Германия).

За пети път съм на финал за тази титла и всеки път губя. Може би трябва да изчакам Роджър да се откаже, за да имам шанс, каза Новак Джокович след края на мача.

Федерер обаче го окуражи: Хайде, толкова близко беше. Наистина се надявам, че ще спечелиш тук някой ден и ти го пожелавам.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна