Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Защитник на "Барселона": Желая най-лошото на "Реал"

Жерар Пике
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Защитникът на "Барселона" Жерар Пике на специална пресконференция отказа да преразглежда своето отношение към "Реал" (Мадрид), което стана причина запалянковците на "Сантяго Бернабеу" да го освиркват на квалификационния мач за Евро-2016 на испанския национален отбор по футбол със Словакия.

Мисля, че запалянковците ме освиркваха по време на мача на националния отбор заради съперничеството между Барселона и Реал и моите думи по тази тема, каза Пике на пресконференцията. Негативното отношение от трибуните повече се отразяваше на националния отбор, отколкото на мен. Но такава е волята на запалянковците и те имат пълно право на това.

Аз въобще не съжалявам за казаното. Гледах мача от Шампионската лига между Реал и Ювентус във фланелка на Буфон и исках мадридският отбор да загуби. Не смятам да се променям в това отношение. Преди мача на Реал и Атлетико казах на Касияс: "Надявам се, че ще ти вкарат четири гола". Така и стана и ние и досега си спомняме със смях тази реплика.

Аз не съм длъжен да се оправдавам, тъй като не съм казал нищо лошо. Би било неправилно да се шегуваме на тема отношенията между Каталония и Испания. Но всички мои шеги
са за многогодишното съперничество между "Барселона" и "Реал", аз никого не съм обиждал.

Когато запалянковците на "Сантяго Бернабеу" освиркват играчите на "Барселона", на мен това ми звучи като симфония. А да спра да играя за испанския национален отбор е последното нещо, което би ми дошло в главата, каза още Жерар Пике.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна