Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Вечер на добродетелите" събира средства за осигуряване на висококачествена приемна грижа за деца

Снимка: Архив

Висококачествена приемна грижа на 70 до 100 деца ще бъде осигурена със събраните тази вечер средства от "Вечерта на добродетелите". Събитието се организира за 6-ти пореден път от фондация "За нашите деца". Тази година то е под мотото "Сбъдни мечтата за семейство", каза един от организаторите Стефан Петров:

Нашата цел е със събраните тази вечер средства да осигурим висококачествена грижа за деца, които не могат да живеят със своите родители. Приемната грижа е един дълъг процес, който включва в себе си кампании за набиране на приемни семейства, аценка за това до колко те са способни да се грижат за деца, които не са техни, обучения - базисни и надграждащи след това и различни по характер и в зависимост от нуждите на всяко семейство и дете допълнителна подкрепа. Като допълнителната подкрепа може да е от психолог, логопед и всякакви други такива специалисти-професионалисти.

Патрон на тазгодишното издание на "Вечерта на добродетелите" е еврокомисарят Кристалина Георгиева, а БНР е медиен партньор на проявата.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна