Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Клаудия Кардинале пристигна у нас за премиерата на нов български филм

| обновено на 07.10.15 в 18:27
Клаудия Кардинале
Снимка: БГНЕС
Тази вечер е премиерата на най-новия български филм "Имало едно време един уестърн". В главната роля е световноизвестната киноактриса Клаудия Кардинале, която пристигна у нас за представянето на лентата.

Близо четири години, след като гостува на "София филм фест" Клаудия Кардинале от вчера е отново у нас.

"Имало едно време един уестърн" е 140-ият филм в нейната кариера. Режисьор на лентата е Борис Десподов. За първи път в дългата си кариера Кардинале играе себе си. Снимките са продължили шест седмици между пустинята Табернас в Южна Испания и дома на Клаудия Кардинале в Париж.

Във филма, освен италианската кинолегенда, участват още Диана Паскалиева, Алекс Брендемюл, Франсеск Гаридо, Хосе Ново, Лаура Хонехеро, Красимир Иванов и София Станимирова. Оператор е лауреатът на много международни награди Джими Гимферер.

Сюжетът на филма се заплита около българката Мила, която бягайки от садистичния си съпруг попада в призрачен град някъде в пустинята. Сюрреалистичният пейзаж е служил някога за декор на филмите на Серджо Леоне и местните жители живеят все още в сянката на старите уестърни. Мила намира работа и много скоро разбира, че работи не за друг, а за самата Клаудия Кардинале. Между двете жени се ражда приятелство и те намират сили да се изправят срещу наближаващата опасност.

От петък "Имало едно време един уестърн" ще може да се гледа и по кината.

Утре Клаудия Кардинале ще получи почетното звание "Доктор хонорис кауза" на НАТФИЗ, а след това ще има отворен клас и пред студенти. Ще се срещне и с министъра на културата Вежди Рашидов, който ще й покаже разкопките при ларгото. В петък следобед приключва посещението на Кардинале в България.

Целия репортаж чуйте в звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна