Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Буре барут” в столичния Независим театър

БНР Новини
Сцена от спектакъла
Снимка: intheatre.bg
Нашето представление засяга темата за младото поколение, което е насъбрало много гняв и злоба и все едно сега плаща за грешките от миналото. Героите лесно палят, ей така, от нищото, палят от една дума, без причина, или поне на повърхността няма да я видим. В поведението им можем да наблюдаваме патологичната наслада от унищожаването на другия човек, споделя Ана Батева за спектакъла си по пиесата на Деян Дуковски.

Постановката на младата режисьорка е отличена на театралния фестивал „Лица без маски” в Скопие с две награди - едната е за режисура, а другата - за актьорското майсторство на Ивайло Драгиев. В актьорския състав са още Любен Кънев, Васил Дуев, Петко Венелинов, Мила Люцканова, Василена Винченцо и Борислава Стратиева. На сцената излиза и оркестър (Southwick и Funky Miracle - Богомил Енчев, Евден Димитров, Димитър Благоев, Станислав Арабаджиев, Георги Стойков, Стефан Здравески), който изпълнява музика на живо. Сценографията в „Буре барут” е дело на Кристиан Леков, а костюмите - на Катя Лозанова.

Спектакълът беше в афиша на Младежкия театър „Николай Бинев” през изминалия сезон, но сега вече ще се играе на сцената на Независим театър. Премиерата е тази вечер (7 октомври) от 20 часа.

В „Артефир” ви срещнахме с Ана Батева, която е родена в Скопие, но е завършила режисура в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов” в класа на проф. Пламен Марков през 2013 г.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна