Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пламен Трифонов, най-младият член на СБЖ – гост в „Нашият ден”

Снимка: kingsimeon.bg
Пламен Трифонов е млад автор с постижения в различни области. Завършил е началното си образование в Националното музикално училище „Любомир Пипков”, а след това изучава митническа и данъчна администрация в Търговско-банковата гимназия в София. В момента учи телекомуникации, работи като системен администратор и поддържа информационните системи на голяма адвокатска кантора. Има многобройни участия и отличия в конкурси по приложна физика, представлявал е страната ни на Международния турнир на младите физици, бил е стажант-програмист в Mozilld Corp., California Mountain View, USA и т.н.
Това, което събуди напоследък интереса към 21-годишния фотограф, е премиерната му фотоизложба, представена неотдавна в двореца Враня.
Изложените красиви и изключително вълнуващи фотоси, представящи „Градът като сцена”, каквото беше мотото на изложбата, събраха над 100 посетители, сред които се открояваха имената на популярни политици и общественици. Организатор на изложението беше проф. Христина Христова, която отбеляза, че това е първата инициатива на нейния Институт за семейна политика в подкрепа на млади талантливи българи и че тя ще продължи с нови открития. Евгени Димитров, създател на агенция „Булфото”, сподели, че открива в лицето на Пламен рядък талант сред младите фоторепортери. Пламен Трифонов беше поздравен и от СБЖ, от който получи членската карта и по този начин стана най-младият член на професионалната организация на журналистите. Успех на Пламен Трифонов!
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна