Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

42 жертви на тежка катастрофа в Югозападна Франция

| обновено на 23.10.15 в 12:18
Снимка: БГНЕС
42 души са загинали при челен сблъсък между автобус и камион на второкласен път в Югозападна Франция. Инцидентът е станал рано тази сутрин на тесен пътен участък край град Либурн, провинция Жиронда.

Обстоятелствата около катастрофата се изясняват, но данните за жертвите са драматични. 42-ма души са загинали на място, след като автобусът, врязал се в насрещния камион, се е запалил. Други четирима пътници са в опасност за живота с тежки изгаряния и черепни травми. Всички те са били пенсионери, тръгнали на екскурзия.


60 пожарникари са били изпратени на мястото. Злополуката е станала на остър завой, определян като опасен от местните власти. Според информацията досега камионът е бил навлязъл в насрещното платно, а от силния удар автобусът е пламнал.

Това е най-тежката пътна катастрофа във Франция от 33 години насам. Президентът Франсоа Оланд изрази готовността на правителството да разследва случая.

Френското правителство е напълно мобилизирано във връзка с трагедията. Чувстваме се изпълнени с тъга заради случилото се.

На мястото на катастрофата се отправиха премиерът Манюел Валс и вътрешният министър Бернар Казньов.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна