Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Лукойл Академик" с трудна победа над естонския "Калев"

Българският шампион "Лукойл Академик" победи гостуващия БК "Калев" (Естония) с 80:78 (16:19, 19:26, 22:16, 23:17) точки в среща от втория кръг от група "Н" на европейския клубен турнир по баскетбол за мъже за Купата на ФИБА-Европа.

За "студентите" това е първи успех в групата, след като миналата седмица загубиха като гост на "Енисей" Красноярск (Русия) с 68:75 точки.

Възпитаниците на Тони Дечев изоставаха почти през целия двубой и стигнаха до успеха след невероятна тройка с табло със сирената на Филип Виденов.

Гостите от Естония започнаха по-добре мача и на почивката имаха преднина от 10 точки 45:35.

След подновяването на играта баскетболистите на "Калев" поведоха с цели 15 точки при 55:40. "Студентите" обаче направиха силна серия и след 30 минути отстъпваха само с 57:61.

В последните 10 минути домакините на няколко пъти изравняваха резултата, за да се стигне до тройката със сирената на Виденов, с която спечелиха мача.

Филип Виденов беше най-резултатен за победителите с 23 точки (5 тройки), 16 точки и 12 борби добави Желко Шакич, а с 15 точки завърши Павлин Иванов.

В следващия си мач от турнира "Лукойл Академик" е домакин на Макаби Ришон (Израел) на 11 ноември отново в "Арена Ботевград".

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна