Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българската федерация по мотоциклетизъм дари билети за „Nigth of the Jumps“ на деца, лишени от родителски грижи

Българската федерация по мотоциклетизъм дари билети за „Nigth of the Jumps“ на деца, лишени от родителски грижи
Снимка: БФМотоциклетизъм

„Спортът е за всички“, това е основното мото на Българската федерация по мотоциклетизъм. Подчинено на тази максима ръководството на централата на дари билети за финала на Световния шампионат по мотокрос фристайл „Nigth of the Jumps“ на деца, лишени от родителски грижи.

Ръководството на Българската спортна федерация за деца лишени от родителски грижи получи 50 билета за състезанието, което ще се проведе на 12-и декември в столичната зала „Арена Армеец“. Те ще бъдат разпределени между децата, които през годината са участвали в различни спортни мероприятия и са постигнали добри резултати.

Възможност да видят най-добрите състезатели във фристайла в света ще имат и 12-те деца от Центъра за настаняване от семеен тип „Иван Вазов“ в София, които също получиха билети от ръководството на БФМ.

Председателят на Организационния комитет за Гран При на България Румен Петков, коментира ситуацията със задълженията на Българската федерацията по мотоциклетизъм към международната централа и фирмите, организаторки на шампионатите от мотокрос и супермото, които трябва да бъдат погасени до 1-ви декември.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени