Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Георги Миланов игра цял мач за ЦСКА (Москва) при загубата с 0:2 от "Волфсбург" в Шампионската лига

Георги Миланов
Снимка: ЕПА/БГНЕС

ЦСКА (Москва), където играе националът Георги Миланов, загуби с 0:2 у дома срещу "Волфсбург" в среща от група "Б" на Шампионската футболна лига на Европа. Миланов беше титуляр и остана на терена през всичките 90 минути за руския отбор. След малко повече от половин час игра българският футболист изведе Ахмед Муса на стрелкова позиция, но ударът на нападателя мина на сантиметри от лявата греда. Само две минути след това Макс Крузе стреля опасно след пас на Бас Доост, но Игор Акинфеев изби удара му. В 49-ата минута на двубоя на "Арена Химки" Миланов стреля от дистанция след разбъркване в наказателното поле на "вълците", но Диего Беналио изби в корнер. Четвърт час по-късно шут на Зоран Тошич от границата на наказателното поле срещна страничната греда.

В 67-ата минута грешка в защитата на домакините позволи на Андре Шурле да стреля по диагонала към вратата на ЦСКА, вратарят Игор Акинфеев допусна топката да мине под плонжа му и да влезе в мрежата. Веднага след това домакините пропуснаха да изравнят, а две минути преди края на редовното време удар от наказателното поле на Шурле изненада Акинфеев и осигури ценния успех в полза на германския отбор. В добавеното време удар на резервата Никлас Бендтнер срещна гредата на вратата на "армейците".

След тази победа "Волфсбург" е на първо място в класирането с девет точки, докато ЦСКА е едва с четири точки на последната четвърта позиция, отпадайки от Шампионската лига.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна