Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Виетнам и Камбоджа – преживяване, което си заслужава. Как да го направите

БНР Новини
Ирина Найденова в студиото на програма „Христо Ботев“
Снимка: Кирчо Стоичков

„Ставането е в 5.30, за да не пропуснете най-хубавите кадри от изгрева на слънцето. Следват уроци по Тай Чи – здрава тренировка върху палубата на круизния кораб. Не сте единствени. Нищо че е утро, в залива Халонг оживено се разминават плавателни съдове. Палубите им са пълни с туристи, които усвояват упражненията по Тай Чи, както прави всеки редови жител от тази част на Азия. Щом искате да вкусите от истинския дух и от обичайно всекидневие, ще трябва още да си отделите време за уроци по готварство, поне 2 часа за фантастичен ...релаксиращ масаж. И забравете за кантарчето, включено в обзавеждането на всяка тамошна хотелска стая, както и препоръчваните в пътеводителя ресторанти за туристи! Влезте в заведения, където се хранят местните хора. Там е вкусно, уютно и гостоприемно! В туризма също има мода, а Виетнам и Камбоджа са новите страни, чиито звезди изгряват на световния туристически небосклон“...
Слушам увлекателния разказ на Ирина Найденова. Скоро се е завърнала от поредното пътуване. За всеки друг човек подобен маршрут би бил разтоварване. Но ако като работиш в туристическия бранш, винаги търсиш преценката от двете страни – на организатора и на госта. Ирина Найденова е познато име в отрасъла. Освен с туроператорска дейност, тя е ангажирана с участието в редица професионални организации и институции. Включва се в работата на APJC (Комитет за създаване и регулиране на правилата между авиокомпаниите и туристическите агенции), в Националния съвет по туризъм при Министерство на туризма. Заместник – председател е на АБТТА (Асоциация на българските туроператори и турагенти). Ще чуете и нейните полезни съвети за ваканцията.
Наближат ли празници, особено през зимата, се интересуваме как пътуването ни да бъде максимално сигурно и спокойно. На какво специално да обърнем внимание при избора на туроператор? От кого да потърсим най-напред съдействие при забавен или отложен полет, при мъгли, обилен снеговалеж?
„Направи си сам“ е другата гледна точка, която ще сподели с нас Радослава Добрева. По света все повече хора, особено сред младите, предпочитат да не ползват туроператорски услуги, а сами да уредят своята програма, с помощта на мобилните приложения в телефона. Специалистите използват понятието „динамично пакетиране“, а туристите го наричат „мобилен трафик“. В предаването ви разказваме за най-новите тенденции, за да изберете най-подходящата за вас.




Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна