Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вълшебна вечер в операта- класика, джаз и хорова музика

За втора поредна година  най-известните коледни песни и мелодии ще прозвучат тази вечер в програмата "Пловдив празнува с Виена, Ню Йорк и Берлин”. 

На сцената в Дом на културата "Борис Христов" заедно с оркестъра и хора на Пловдивската опера ще се качат и солистите Петър Данаилов, Евгения Ралчева, Елена Чавдарова и арфистката Здравка Колева.

Диригентът Лучано Ди Мартино е поканил още Петър Салчев с джаз трио, Хора на пловдивските момчета "Стефка Благоева" с диригент Милка Толедова, Хор "Детска китка" с диригент Яна Делирадева и Академичен смесен хор "Гаудеамус" с диригент Весела Гелева. 

Празничната програма включва музика, която се изпълнява традиционно в световните столици и в България: валсове от Щраус и Чайковски, познати песни като "Тиха нощ, свята нощ", Jingle Bell Rock, Winter Wonderland, O Tannenbaum, арии от Моцарт и Хендел, поп и джаз песни от Джон Ленън, Джон Колтрейн и още много изненади.

В интервю тази сутрин Лучано ди Мартино описа предизвикателството да създаде незабравим музикален празник за пловдивчани и пожела една по- добра и щедра към изкуството 2016-а година.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени