Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фенове на Елвис у нас отбелязват рождения ден на певеца

Вече е традиция на днешния ден, който е рожден ден на Елвис, неговите фенове в България да се събират. Пред „Хоризонт“ участници в събитието обясниха, че почитателите на изпълнителя имат и свой най-малък представител – Неда Лаптева, която учи в 11-и клас и се е свързала с фенорганизацията през фейсбук. Калина Колева от детската редакция на програма „Христо Ботев“ в БНР разказа:

В българската страница на Елвис „Бългериън фен клуб“ имаме страшно много фенове и с нея така се запознахме. Аз много се зарадвах като разбрах, че тя тогава беше на 15 години и си казах: „Колко хубаво е, че има български фенове на Елвис - толкова млади и слушат такава музика, защото знам, че днешните деца не се интересуват толкова от този тип музика…И все пак той си остава най продаваният, най-издаваният, така че вероятно има обяснение, че деца на нейната възраст го слушат…

Може би интересът е от там, че като малка  ми бяха подарили негов албум с негови хитове, сподели Неда. Калина Колева посочи, че Елвис има страхотна харизма и е направил страхотен фурор в световната музикална история:

Неговият бунтарски дух, това, че за пръв път се обръща с гръб към публиката…

Като се събираме, обикновено слушаме негова музика, приказваме си, веселим се. Правим си едно парти, което е запомнящо се... Когато се събираме за Елвис е много приятно, това е истинско удоволствие… За Елвис винаги можеш да си говориш, винаги е интересно, защото той е една много вълнуваща личност и неговият живот е страшно интересен.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна