Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Лукойл" с една промяна за мача с "Вентспилс"

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Една принудителна промяна направи за турнето в Латвия старши треньорът на "Лукойл Академик" Тони Дечев. На мястото на контузения капитан Тенчо Банев в състава беше включен Николай Колев.

Банев, който страда от контузии в гърба и в коляното, не игра в мача с "Нимбурк" в сряда в Ботевград за Европейската купа на ФИБА и след това пропусна домакинството на "Ямбол" от НБЛ в събота в Правец.

Колев се завърна след почти десетмесечно отсъствие именно в двубоя срещу "Ямбол", като остави добри впечатления с изявите си. Центърът се възстановяваше от операция на коляното.

На антибиотици от няколко дни е и гардът Бранислав Ратковица. Сърбинът се почувства зле след успеха над "Нимбурк" и вирусната инфекция го повтори. Той бе оставен да почива срещу "Ямбол". В същото положение е и треньорът Тони Дечев. Както е известно, седем баскетболисти на "студентите" бяха повалени от вирус около Нова година, някои от тях дори записаха престой в болница, където бяха поставени на системи.

Филип Виденов замина за "Вентспилс" в добро настроение, но за него е ясно, че утре излиза на инжекции. Лидерът на "Лукойл" страда от контузия в петата. Сега пие противовъзпалителни и има нужда от почивка, която в момента няма как да му бъде дадена. Бившият гард на "Реал" (Мадрид), "Севиля", "Цървена звезда" и "Нижни Новгород" бе съхранен от треньорския щаб, като не влезе нито за минута в мачовете срещу "Нимбурк" и "Ямбол".

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна