Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Габриела Петрова получи наградата за лекоатлет на България за 2015г.

Габриела Петрова
Снимка: БГНЕС


  Европейската вицешампионка на троен скок в зала Габриела Петрова получи наградата за лекоатлет на България за 2015 година на церемония в София.

Петрова събра 336 точки в анкетата на списанието на БФЛА "Атлетика", в която участваха журналисти, експерти и фенове на този спорт.

На второ място завърши спринтьорката Ивет Лалова с 300 точки, а бегачът на 3000 метра стипълчейз трети е Митко Ценов с 224 точки.

"Едно такова признание е огромна чест и отговорност за мен. Надявам се успешната 2015 година да е само добра репетиция за предстоящия олимпийския сезон. Дай, боже, на най-големия спортен форум да се представя още по-добре", каза Петрова.

"Сега е по-тежък период на подготовка. Състезанията ми липсват, но трябва да преценим кое ще бъде по-уместно - дали да участвам през зимата, или направо през лятото. Искам да бъда максимално тренирана и подготвена за Игрите в Рио. Естествено това е голямата ми цел през тази година", допълни тя.

Петрова се готви при Атанас Атанасов, който беше избран за най-добър треньор по лека атлетика за 2015 година.

"2016 е много важна година, олимпийска. Ще се опитаме да направим така, че да постигнем още по-силни резултати и отново да се говори за българската атлетика и то с още по-добри думи", каза Атанасов.

Бегачката на средни разстояния пък Лиляна Георгиева беше определена за най-добър млад лекоатлет на България за миналата година.

Александър Димитров и Вивиан Златанова бяха наградени като най-добре представилите се в първото издание на веригата от състезания по лека атлетика за подрастващи "МТел - Атлетика за младежи 2015".


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна