Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Организираната мускулна материя

Снимка: ЕПА/БГНЕС

По брой на полицаи, а и на чиновниците около тях на глава от населението сме сред водещите в Европа. Охранителите са повече. Трогателно е, когато в кулоарите на Народното събрание изказвания правят първи държавни мъже, оградени от яки пазачи. Човек си помисля, че и там, в иконата на демокрацията ни, има нужда от нещо по-респектиращо, дори когато са те претърсили на входа. И народът гледа и взима пример. И като не може да получи онази държавна охрана, заръчва своя.
Почти като правило частната лична нелицензирана, а тя е основно такава, охранителна дейност е вардене на мутри от мутри уж срещу мутри. По-често за имидж. И не дай си боже некалесан от прехода човечец се обърка и набърка. Ако се отърве само с бой си е чист късмет.
Маломозъчието, което е една високоплатена длъжност в днешна България, се възпитава. От медии, които показват шарени планини от скубани мръвки и тяхната недосегаемост, от полиция, които или не забелязва, или не задържа, или дори помага, от магистрати, за които няма и какво да говорим, след като доверието в момента към тях падна под 9% и от законотворци, които охотно ползват услугите на тази високоорганизирана мускулна материя.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна