Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спечелете билети за „Master of Art”


От 15-и до 22-ри април в кината „Люмиер” и „Одеон” ще се състои първият на Балканите фестивал за документални филми, посветени на изкуствата – „Master of Art”. Предстои ни седмица, изпълнена с вълнуващи кинопътешествия в света на музиката и танца, театъра и киното, литературата, изобразителното изкуство и фотографията, архитектурата и дизайна! Какво да гледаме от 31 премиерни за България филма, подбрани измежду 130, като много от тях са наградени или селектирани на най-престижните световни филмови фестивали като „Берлинале”, „Сънданс” и фестивала във Венеция?!

Чуйте в звуковия файл интервюто на Росица Кавалджиева с Найо Тицин – творчески директор на „Master of Art” и член на международното жури заедно с английския режисьор Фил Грабски, канадската продуцентка Мари-Одил Демей, програмния директор на Шведската национална телевизия Хенрих Фон Сюдов и програмната директорка на Българската национална телевизия Севда Шишманова. Те ще определят носителя на голямата награда – статуетка, създадена от скулптура Велислав Минеков, и парична премия 5 000 евро. А кой ще спечели наградата на публиката?!

„Master of Art” и предаването за музикално-сценични изкуства „Каста дива” Ви дават шанса да бъдете сред публиката на документалните филми, посветени на музиката. Това са „Написано от госпожа Бах“, „Румба трес: Дотам и обратно“, „Майко: Танцуващото дете“, „Какво би направил Бетовен“ и „Живи отвътре“ от конкурсната програма, както и извън конкурсната програма филмите „Дамата в №6“, „Да обичаш Кармен“, „Кървавата дъщеря“ /за Марта Аргерих/, „Мечтата на един барабанист“, „В търсене на Моцарт“ и „Една отсечка време“ /за Марин Големинов/. Очакваме Вашите заявки за участие в томболата на „Каста дива” до 6-и април на електронната поща castadiva@bnr.bg. Жребия ще изтеглим в предаването на 10-и април от 20 до 22 часа по програма „Хоризонт” на Българското национално радио. Пожелаваме Ви късмет!


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна