Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вход свободен за фестивала на съвременното китайско кино в София

Снимка: culturecenter-su.org

Второто издание на Фестивала на съвременното китайско кино очаква почитателите на седмото изкуство в София. До 10 април в Дома на киното българската публика има уникалния шанс да гледа едни от най-добрите съвременни филмови продукции от далечен Китай с награди от големите световни кинофестивали.
Тазгодишната селекция от фестивала включва богат избор от жанрове, сред които криминале, биографичен филм, анимация, мюзикъл, драма и много други, повечето от които се показват за първи път у нас.
Кинокритикът доц. Андроника Мартонова, сцециалист по азиатско кино от Института за изследване на изкуствата при БАН представя селектираните филми и техните създатели преди всяка прожекция в контекста на китайската култура и общочовешките ценности на съвременния свят.
Входът за всички прожекции е свободен срещу представяне на безплатен билет, който може да си осигурим от касата на Дома на киното.
Фестивалът на съвременното китайско кино се организира от институт „Конфуций“ в София в партньорство с Дома на киното и Културния център на Софийския университет „Св. Климент Охридски“.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна