Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Локомотив" (Пловдив) короняса "Лудогорец" с пета титла

Снимка: БГНЕС

"Локомотив" (Пловдив) победи "Левски" с 3:2 на стадион "Георги Аспарухов" с впечатляващ обрат през второто полувреме, с което короняса Лудогорец с петата шампионска титла на разградчаните от българската футболна "А" група.

Столичаните, които имат 26 трофея, са с актив от 53 точки три мача преди края на първенството, а "Лудогорец" има 11 повече преди мача си от 33-ия кръг срещу "Пирин" (Благоевград). 

"Левски" и "Локомотив" направиха много интересен мач, в който "Левски" имаше леко преимущество през повечето време. "Сините" вкараха и първите два гола в срещата, след като Венцислав Христов изпрати неспасяем удар към вратата на Ясин ел-Харуби в 16-ата минута, а секунди по-късно направи двойно подаване с Мигел Бедоя и испанският халф остана сам срещу стража на Локомотив, за да покачи на 2:0.

"Локомотив" имаше възможност да намали след половин час игра, когато голмайсторът на "А" група Мартин Камбуров се озова в много добра позиция, но неговият техничен удар беше отразен от Боян Йоргачевич.

През втората част се разигра Венцислав Христов, който освен с гола и асистенцията, впечатли националния селекционер Ивайло Петев с няколко много силни и точни далечни удара. Те обаче бяха спасени от Ел-Харуби, който запази шансовете на "Локомотив" за нещо повече от загуба. И неговите съотборници се възползваха. Крайният бранител на домакините Александър Александров си отбеляза автогол две минути след началото на втората част, а Мартин Камбуров запази традицията да бележи срещу "Левски" с гол за равенството 2:2 в 65-та минута.

"Левски" беше много близо до гол в края на редовното време, когато Бабатунде Адениджи изведе хубаво Джъстин менголо сам срещу вратаря на "Локомотив", но камерунецът не успя да спре топката и Ел-Харуби я улови. В последвалата контраатака Камбуров подаде на Бирсент Карагарен, той залъга защитник в синьо и се разписа за 3:2.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна