Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жители на Белослав се обявиха против изграждането на кариера за добив на кварцов пясък

Над 2000 подписа са събрани от жителите на община Белослав срещу изграждането на кариера за добив на кварцов пясък от находище "Селската кория" на площ от 140 декара. Кметът на Белослав Деян Иванов съобщи, че в Регионалната инспекция за опазване на околната среда вече са внесени възражения срещу кариерата, сезирани са премиерът и омбудсманът. По време на общественото обсъждане в присъствието на представители на фирмата, която е внесла предложението, хората от Белослав категорично заявиха, че няма да допуснат екологична катастрофа, тъй като здравето им е по-важно от печалбите на фирмата:

Цялата гора е наше любимо място. Всичката вода отгоре ще идва долу. Ние сме най-близо. От там идва много прах. Детската градина там е много близо. Не сме съгласни. Уж трябва да садим дървета, а пък ще сечем. 

Абсолютно съм против.  Всичко ще е посипано с пясък и гората ще изсекат. И за въздуха няма да е добре, за птиците също. Икономически ползи за общината няма да има. Работни места няма да се отварят. Искаме децата ни да са здрави.Това ще е краят на Белослав. Градът ще се изсели.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна