Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Когато Господ ходеше по земята“ и след десет години

Тази седмица писателят и първи помощник капитан Никола Радев ни определи среща на нулевия меридиан на литературата - книжарница „Гринуич“, за да пуснем на вода заедно най-новото и допълнено издание на книгата му „Когато Господ ходеше по земята“. И след десет години плаване сред читатели и писатели, разказаното в тази книга пак продължава да въздейства вдъхновяващо към пътешествия както сред руската класика, така и сред съвременната българската литература.
Мемоарно-художествената книга на Никола Радев „Когато Господ ходеше по земята“ подсеща своите читателите (без да създава комплекс за вина у по-неначетените сред тях), че има високи причини и смисъл истинската литература да се чете, както се и пише - между редовете, с вглеждане в детайлите, с усет за мащаба, с топлота към нечернобялата човешка природа.
От друга страна „Когато Господ ходеше по земята“ е и повод да си позволим удоволствието да прочетем пак „Седем ключа на вода“, „Море на вторите бащи“, „Маримани“, „Истина без давност“, „Залезът на морските вълци“, „Седмото весло“ от Никола Радев.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна