Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Решението за Брекзит е събуждане в шок

От сърцето на  Англия – Бирмингам и Улвърхемптън известната българска спортна журналистка Вера Маринова призна тази сутрин, че не е очаквала референдумът за излизане на Великобритания от ЕС да успее. Не съм в шокова ситуация, но не знам какво се случва, каза Маринова, която от години живее на Острова. 

Резултатът от вота тя определи като събуждане в шок. По думите ѝ, чувството за несигурност тази сутрин се усеща много силно, особено по отношение на икономиката и финансите. Загубихме нещо, чувства се тъга, цитира Маринова част от коментарите в британските медии на 24-ти юни. 

Тя смята, че имиграцията и миграционните процеси са определили резултата от  референдума. Великобритания ще стане първата страна, която ще ограничи миграционния поток, коментира българката като уточни, че никой няма да гони чужденците, но от тук нататък ще има контрол на входа. Този резултат показва истинската същност на британския характер. Британецът генетично трудно понася някой друг да му казва какво да прави. Той е свикнал сам да взема решенията и сам да ги изпълнява, каза Вера Маринова. 

Тя изрази недоумение защо Лондон, Шотландия и други промишлени райони не са успели да преобърнат резултата, при положение че разчитат черната работа там да се върши от имигрантите. 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени