Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Премълчаната апокрифна история на света

БНР Новини
Снимка: filibe.com

Това е най-пренебрегваната, премълчавана, най-неудобната част от световната история, защото е паралелна, свързана с невидимата страна на вселената. Става дума не само за летен разговор, посветен на окултните учения, съхранявани в мистичните школи от Древен Вавилон и Египет до наши дни, а за това как изглежда историята, видяна през погледа на езотеричните общества. Защото според тях най-голямата тайна е промененото състояние на човешкото съзнание. Именно чрез него т.нар. посветени достигнат до Космическия разум. Затова древните са охранявали тайните си така, както днес се охраняват ядрените арсенали.
 
Разбира се, че за мнозина подобни идеи биха могли все още звучат налудничаво. Как обаче ще реагирате, ако се окаже, че повечето личности с безспорен принос в човешката цивилизация са изповядвали същите идеи? Нашият свят наистина е само един незначителен остров сред невъобразимо по-сложния вселенски океан, в който съзнанието очевидно властва над материята.
В студиото гостува писателят Христо Нанев, издал пет книги за жената микроскоп Слава Севрюкова. Тя прави няколко научни открития за атомния строеж, по-сетне доказани по стандартните методи от чуждестранни учени. Нанев има и две книги с изследвания на феномена дядо Влайчо, пророка на народа, преследван заради предсказанията си. Както и за Любомир Лулчев, най-близкият съветник на цар Борис…
В предаването участва и друг писател - Васил Пекунов, преводачът и популяризаторът на известния езотеричен роман на Конкордия Антарова „Два живота”. Той разказа за своя собствен опит, за личните си свидетелства, плод на срещите и беседите му с Вергиния Мартева, чиито възможности и свръхсетивни способности отдавна са доказани. Разговорите с нея, чутото, видяното и изживяното като духовни послания и практически резултати ще бъдат публикувани в предстоящия му двутомник „Роялът на ангела”. Става дума за над 17-годишното приятелство и тясно сътрудничество между писателя и тази необикновена жена, която постоянно общува с небесния свят и която съзнателно стои далече от медийния шум и спекулативните жълтении.





Ако желаете да оставите коментар, посетете страницата на предаването във Фейсбук

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени