Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Община Троян е на първо място в годишния конкурс на "Фондация за прозрачни регламенти“

Община Троян е класирана на първо място в годишния конкурс на "Фондация за прозрачни регламенти“ за прозрачност и партньорство в дейността на областните и общинските администрации за 2015 г. Отличието е в категорията "Най-добра практика за партньорство между общинска администрация и структури на гражданското общество". Наградата ще бъде връчена на 7 юли в столицата.

Община Троян е спечелила първото място в годишната класация на фондацията с практиката комплексно административно обслужване на жителите чрез изграждане на випием-връзки, съобщи кметът Донка Михайлова:

Община Троян беше първата българска община, която тръгна по пътя на комплексното административно обслужване на населението, за да може гражданина, влизайки в Общинска администрация Троян да получава една комплексна административна услуга. Нашата задача е посредничество между институциите. Изградихме випием-връзки с всички кметства на територията на общината, което означава, че когато гражданинът отиде и поиска информация в селското кметство, по електронен път ще бъде осигурен достъп до регистрите на общината.

Троян ще получи и още една престижна награда - трето място в класацията за най-прозрачна общинска администрация.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна