Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Детска лятна академия в София

Снимка: Георги Нейков БНР
Детска лятна академия в София се провежда в Националната художествената академия. Мария Ландова, която е инициатор и автор на тази идея, разказа повече за нея в предаването "Преди всички" по програма "Хоризонт":

Нещата се случват не само в двора, но и в ателиетата на Художествената академия, които са отворени за деца и ученици. Оригиналността на нашата идея е, че студентите ще работят с тях. Това са студенти, подбрани с конкурс. Контактът между тях и децата е светкавичен и много вдъхновяващ. Те практически работят заедно, заедно творят. Имат и индивидуални, и екипни занимания, което за мен е много ценно.

Ландова допълни:

Някои подхождат към това като към детска занималня, децата през август да са прибрани от улицата и да са далече от компютрите. Това само по себе си не е лошо, но ние все пак искаме тази атмосфера на академия, което означава свободни занимания, а не класово, както е в училище. Нямаме класово разделение по възрасти, напротив имаме междувъзрастова интеграция. Децата са на възраст между 6 и 15 години.

Цялото интервю с Мария Ландова можете да чуете в звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна