Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Веселина Кацарова: Трябва да се развиват и солистите в операта в Стара Загора


Оперната певица Веселина Кацарова прие от новия сезон да стане артистичен директор на Старозагорската опера. Тя обясни какво я е накарало да предспреме тази стъпка:

Отваря се нещо, което никога не съм очаквала, че България може да ми предложи и точно Стара Загора. Защо идвам в Стара Загора? Аз прецених, аз помислих, една вечер говорих с най--близките ми хора, които ме обкръжават в нашата професия дали те виждат това реалистично. Интересно, всички подкрепиха това. В живота човек не може само да взима, той трябва и да дава. Аз съм все ще активна певица. Мишо не мога да загубя в случая, аз идвам само да помогна. Всички тези години, когато съм се прибирах в Стара Загора, съм чувала изказвания, така една тъжна нотка "Какво става с тази опера?" Малко или много гората се оплакваха с една тъга и си казах: "Това не може повече да продължава".

Кацарова сподели и своите планове:

Първо трябва да се запозная с тази трупа. Да оценя да разбера какви са отношенията. Аз не идвам да правя революция. Трябва да се развиват и солистите в този театър.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна