Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Топлофикация София" има готовност за пускане на парното

Все още не е изпълнено условието "прогноза за трайно застудяване"

Снимка: БГНЕС

„Топлофикация София“ има готовност да пусне парното отопление в столицата, каза пред Радио София говорителят на дружеството Елизабет Павлова. Всички текущи ремонти са приключили, като на места остават само довършителни работи, които не пречат за пускането на парното:


Според изискванията на закона топлофикациите са длъжни да осигурят отопление при три последователни дни със средно денонощна температура под 12 градуса и прогноза за трайно застудяване. Първата част на двете кумулативни условия е изпълнена, но синоптиците дават до края на седмицата прогноза за затопляне на времето. Така че ние още веднъж ще прегледаме прогнозите за следващата седмица, и ако наистина настъпи застудяване ще включим отоплението.

Още от 1 октомври има възможност всички потребители на "Топлофикация София" може да заявят предварително включване на отоплението чрез подаване на заявление в топлообслужващия район.

Според актуалните данни на дружеството вече е включено топлоподаването на 64 детски градини, 12 училища, 11 болници, 27 офис сгради и само няколко жилищни сгради.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна