Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стоил Рошкев представя "Кибермодернизъм или кукловодът Йоан Янков-Сайта"

Журналистът Стоил Рошкев ще представи днес своята пета книга - "Кибермодернизъм или кукловодът Йоан Янков-Сайта". В ефира на "Хоризонт" авторът разказа, че за да види бял свят новата книга, са били необходими цели 18 години:


Наистина, това е доста "бавна книга", започнах я 1998-а година и я планирах като втора моя книга - първо бях издал една младежка стихосбирка, но така се случи, че си се пишеше, пишеше, пишеше и аз, в битността си на политически репортер нямах толкова време да се отдавам изцяло на писане и съм я писал, в общи линии,  в почивки, отпуски и така, когато съм успявал да си намеря някакво временце за литература, защото изключително много държа на това мое занимание - литературното. И - по някакъв начин, не само политиката от последните  5-10 години, но и тази от 90-те години, успя да се запечати в книгата.  И то си личи - когато е писано, точно в съответния момент, точно това свежо впечатление, което съм го имал тогава, как, по някакъв начин, се е консервирало в тази книга. Снимка


Кой всъщност е КОЙ? - е въпросът, зададен на втората корица. Повече за книгата ще научите, ако чуете цялото интервю със Стоил Рошкев. Представянето е тази вечер от 18.00 часа в Централния военен клуб в София. 




Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна