Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Спагети суинг" - италианско кулинарно (и не само) пътешествие към сърцето

Спагети с трюфели
Снимка: EPA/BGNES

Програма "Хоризонт" Ви кани на кулинарно пътешествие, което носи вкусовете на Италия. Към тях добавя музика и виртуозните пръсти на един майстор-готвач, който споделя страстта си към готвенето с целия свят, за да ви разкаже за пътуващия проект „Спагети суинг“. 


Всъщност това е пътуващо кулинарно шоу, което включва хубава музика, стоплена с усмивките на слънчева Италия, както и вкусна храна, приготвена майсторски пред очите на ценителите, и споделена щедро -  не само с близки, но и с непознати.

Главният готвач в проекта Маурицио Сичилиано, който приготвя спагети на сцената под звуците на италианска музика, казва:

Искам да споделя страстта си към готвенето с целия свят, като добавя: 


Проектът „Спагети суинг“ е нещо много просто - обединява добрата кухня, която, както знаете, е много важна за италианците, и хубавата музика - съвсем обикновена смес, като чиния със спагети. 


Основното послание на този проект - искаме да предадем на всички желанието да се забавляват. За нас готвенето и кухнята са забавление, а като добавим и музика - всичко се получава по-лесно. Когато един италианец е в кухнятя, той обикновено е щастлив.  И тъй като ние италианците сме весели хора, искаме да заразим целия свят с нашето веселие. 


Повече за тази кулинарно музикална феерия, която води пряко към сърцето, чуйте от звуковия файл. 

  


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна