Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Берое“ с нов успех в Балканската лига

"Берое“ победи като гост македонския „Фени Индъстри“
Снимка: БГНЕС

„Берое“ победи като гост македонския „Фени Индъстри“ с 85:84 точки и почти си осигури място на полуфиналите на Балканската лига по баскетбол.

Отборът от Стара Загора е начело в групата си с 4 победи, а за да изпусне първата позиция трябва да загуби двата си мача до края, докато втория „Сутеска“ трябва да спечели своите два. Освен това черногорския тим трябва да надиграе „Берое“ в последния кръг с поне 29 точки разлика, за да го измести от първото място.

Домакините от Македония започнаха по-добре и след пет минути водеха с 12:3, но „Берое“ отговори с 9:0 и на свой ред взе аванс. Той не остана дълго, тъй като „Фени“ реагира бързо и след първата част дръпна с 8 точки.

През втората четвърт македонците поддържаха преднина, която стигна до 12 точки, но българите успяха да я свалят до две на почивката. 

Домакините се откъснаха отново в началото на второто полувреме, но „Берое“ успя да изравни. Финалните минути бяха истински трилър, а Брандис Райли – Рос донесе успеха на старозагорци с кош в последните секунди.

Рос завърши с 19 точки, а най-резултатен за „Берое“ бе Арън Джоунс с 27.

Следващата среща на „Берое“ отново е срещу „Фени“ на 23 февруари в Стара Загора.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна