Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Емилия Арабаджиева с изложба в пловдивската галерия "Възраждане"

„Цветето“ е надсловът на живописната изложба на Емилия Арабаджиева, която представя галерия „Възраждане“ в Стария град.

Наистина има подтекст. Защото по-чувствителния човек може да усети душата на цветето. Това не са чисти натюрморти, защото задния план е пейзаж. Цветята са от моята градина. Те носят настроение, особено усещане за време, за чувствителност. Много са различни. И има доста драматизъм в някои от тях, заяви в интервю за Радио Пловдив Емилия Арабаджиева.

За авторката, която има  в творческата си биография над 20 самостоятелни изложби и десетки участия в международни проекти у нас и в чужбина и сега показва серия натюрморти с цветя, галеристката Красимира Алексиева казва, че са подчинени на естетска семплост, поднесени класически и оставени сами на себе си, за да  разкрият тайната на красотата.  

На откриването ще бъде представен и новият луксозен каталог на авторката. Емилия Арабаджиева е автор на книгата „История на костюма“, работи в областта на кавалетната живопис, сценографията, дизайна на книгата, като художник на документални филми, сред които "Сказание за българската земя“, „Великолепието на Армира“, „Димум – античната митница на Мизия“ и др. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна