Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Полската нелегална държава – феномен в окупирана Европа" – проява на Полския институт в София

Полският историк Магдалена Яшча ще изнесе лекция в България. Лекцията е озаглавена "Полската нелегална държава – феномен в окупирана Европа" и ще се проведе в четвъртък (9 март) от 17 часа в Националния военноисторически музей. Организатори са Полският институт в София заедно и Военноисторическият музей.

В интервю за предаването "12+3" на програма "Хоризонт" Калина Кръстева от Полския институт в София разказа за лекцията и за предстоящите събития, свързани с института:

Госпожа Магдалена Яшча е не само историк. Тя е и културолог. Каним най-сърдечно всички желаещи да научат повече за музея на Втората световна война в Гданск, Полша. Ще има мултимедийна презентация.

Бих искала да споделя и за някои предстоящи събития. Полският институт ще участва на 21-вия международен София Филм Фест. Като член на балканското жури на фестивала ще бъде Стефан Лаудин, който е директор на Варшавския филмов фестивал. Любителите на киното ще могат да изгледат филма "Последното семейство“. Каним всички и на Великденските органови концерти, които ще се състоят във Варна и в Пазарджик в края на този месец. Другата седмица гост на Полския институт в София ще бъде артистичният директор на най-големия фестивал за съвременна полска музика "Варшавска есен“. Той ще представи фестивала в Национална музикална академия на 16 март тази година.

Цялото интервю с Калина Кръстева можете да чуете от звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна