Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мартин Миланов: Карането на кънки за Данчо Йовчев е елементарно, след като прави чудеса в гимнастиката

4
Снимка: Личен архив

На 1 и 2 април у нас ще гостува уникалното ледено шоу „Кармен“ на големия Иля Авербух. На леда в „Арена Армеец“ публиката ще види най-големите фигуристи в света - олимпийски и световни първенци водени от двукратните ни световни шампиони Албена Денкова  и Максим Стависки.

В грандиозния спектакъл Албена Денкова ще влезе в ролята на Елена, а на леда ще и партнира легендата на спортната ни гимнастика Йордан Йовчев. Вече месец Данчо упорито тренира с кънките на пързалка "Славия" под вещото ръководство на Мартин Миланов – президент на Българската федерация по хокей на лед.

Доста добре се справя Данчо. Все пак гимнастиката е основата за всички видове спорт. Беше въпрос на време малко да се пренастрои върху кънките с моя помощ. За сега се справя доста добре. Придвижва се от точка "А" до точка "Б" без да падне. Скоро започнахме да правим завойчета. Карам го да кара назад, но все още му е трудно. Просто му трябва време, заяви Мартин Миланов специално за предаването „На финала“.

От 10 до 16 април София е домакин на световно първенство по хокей на лед за мъже – трета дивизия. В Зимния дворец за първото място ще се борят отборите на България, Босна и Херцеговина, Южна Африка, Люксембург, Хонконг и ОАЕ. Целта пред нашите момчета е първото място в дивизията и изкачване в по-горната. Входът за зрителите ще е свободен.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна