Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Приглушено беззаконие или…

БНР Новини
Протестиращи пеят националния химн пред парламента на Румъния по време на протест на 7 май срещу опита Парламентът на страната да приеме закон, който се опитва да оневини политици замесени в корупция
Снимка: БГНЕС

Още недосъбрано, и това Народно събрание започна с имунитетите. С други думи, избирателят веднага има нужда от видима справедливост на всички управленски нива чрез активна ангажираност и на висшите правораздавателни органи. Само че избирателят през повече от четвърт век преход преживя откровеното ограбване на имота, образованието и нравствеността на една суверенна страна. И нито един виновен. Преживя обезбългаряването на една от най-старите държави на Европа. И нито един виновен. Преживява и парвенюшкото перчене на грабителите. И започна да си мисли избирателят, сигурно погрешно, че правосъдието като система е създадено да оправдае това време и неговите забогатели на гърба на страданията му хора. И сам да се чувства виновен, че го е допуснал. Каквато е и целта на последните четвъртвекови архитекти.
В последните години все ни сравняват с румънците. В началото се обиждахме всички. Сега като че ли само управляващите. Но след последния Гергьовден и отвъд Дунава явно са си взели поука и са решили да тръгнат по нашия път.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна