Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Топлите летни дни са предпочитани за сватбени тържества

С какви проблеми се сблъскват сватбените агенции в Плевен

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Лятото е сезонът на сватбите, има ли мода и каква е тя тази година, кои места в Плевен младоженците предпочитат за своето сключване на брак и какво попитаха сватбените агенции кмета на Плевен Георг Спартански?

Топлите летни дни са предпочитани за сватбени тържества. В последно време младоженците избират за тържествен момент открити места сред природата. Това казват от сватбените агенции. От известно време те имат проблем, тъй като подписите могат да се поставят само в определена стая на служба ЕСГРАОН. Ако искат сватбен ритуал с подпис в реално време, това може да се случи само в зала "Катя Попова“. Тя обаче е концертна зала и не е пригодена за точно тези ритуали.

Дора Калинова е собственик на сватбена агенция:

Мечтата на младоженците е датата им на подписване да съответства с датата на сватбата, защото това сватбено тържество се провежда точно заради този подпис, който те са положили. От началото на годината имаме разногласия с общината по повод това, че се спира изнасянето на гражданския регистър, тоест бракът може да бъде сключен само на оказано от кмета място, което е зала "Катя Попова“.

В звуковия файл можете да чуете целия репортаж на Латинка Светозарова.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна