Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Всеки може да участва в конкурс за късометражни филми на природозащитна тематика

Търсят се най-завладяващите послания, свързани с  опазването на природата, за да участват в международен конкурс за късометражен филм, който се провежда за седма поредна година.


Конкурсът се радва на много голямо внимание и сред публика, и най-вече сред така наречените "лидери на мнение“. Това поясни в интервю за предаването "Преди всички" по програма "Хоризонт" Петя Шереметева от Българска фондация "Биоразнообразие":

Всяка година се обявява този конкурс. Различни са категориите, като единственото общо при тях е, че засягат много актуални въпроси, свързани с  опазване на природата. Почти винаги има и някакъв въпрос, свързан директно с Европейския съюз, тоест начина, по който се определят политиките, свързани с опазване на природата на ЕС. Съответно победителите се показват на много международни форуми на зелена тематика, филмови фестивали. Освен това се качват на сайта и се виждат от милиони. Радваме се, че почти всяка година има добро българско участие, поне 5-6 филма в различните категории. Миналата годна дори бяхме на крачка от победата. Български филм спечели трета награда на публиката.

Цялото интервю с Петя Шереметева можете да чуете от звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна