Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лятна академия "Огънят на Орфей" в търсене на млади таланти

Снимка: Фейсбук

Лятната академия "Огънят на Орфей“ е ежегодното културно събитие в Разлог през месец август, в което деца с таланти ще имат възможност да бъдат забелязани от български и чужди преподаватели.

В интервю за предаването "12+3" по програма "Хоризонт" организаторът Евгения Тагарева разказа:

Интересът към събитието година след година приканва участващи по традиция в лятната академия, както и нови участници. Тя не е само за деца. Тук има много млади хора – студенти и по-възрастни, така че има една приемственост между творческите личности. Имаме няколко особено скъпи гости тази година като пианист и композитор от Московската консерватория, също така професор от Университета по изкуствата във Виена, много именити преподаватели от България като доц. Лилия Илиева, Мичо Димитров, доц. Стела Митева-Динкова, която ръководи един невероятно чаровен китарен ансамбъл, Бинка Добрева от "Мистерията на българските гласове", Пейо Пеев, Александър Райчев, Темелко Иванов и други. Интересни са творческите класове. Това са литературният клас под мое ръководство, театър с младата актриса Мария Димитрова от Държавен куклен театър - Пловдив, картини от хартия с Ирина Раднева от Пловдив и живопис със старозагорския художник Иван Арабаджиев.

Тази академия е начин да си оползотвориш лятото и да правиш нещо, което наистина да ти е приятно и да ти доставя удоволствие - сподели Райна Тумбева, участник в "Огънят на Орфей".

Цялото интервю с Евгения Тагарева и Райна Тумбева можете да чуете от звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна